Uncategorized

Inspiraatiota Instagramista ja hohtava panta

Instagram on minulle nykyisin yksi inspiraation lähde, jossa tulee ihasteltua sisustusta, taidolla värjättyjä ja letitettyjä hiuksia, sekä monenlaisia kädentaitoja. Tällä kertaa yksi inspiroiva kuva johti yhteen kappaleeseen hohtavia pantoja.

Olen varmaan noin vuoden verran taas käyttänyt Instagramia. Aluksi seurasin pääasiassa ystäviä ja tuttavia, mutta pikkuhiljaa seurattaviin on uinut muutamia täysin tuntemattomia tyyppejä, joiden kuvavirtaa vain ei voi olla seuraamatta. Instasta löytyy inspiraatiota mm. sisustukseen, kauneuteen ja käsitöihin. Tällä kertaa kuvavirrasta sattui iltamyöhällä silmään eräs tietty kuva harmaansävyisestä pannasta.

Kyseessä oli Kutomoknitsin kuvavirta, jossa olen päässyt ihastelemaan toinen toistaan pehmoisemmilta ja herkullisemmilta näyttäviä neuleluomuksia. KUTOMO valmistaa käsintehtyjä asusteita tilauksesta. Olen ennenkin ihastellut KUTOMOn malleja ja miettinyt tilaamistakin, mutta se on sitten jäänyt. 

Nyt tuon pannan nähtyäni en voinut vastustaa inspiroitumista ja oli pakko luoda silmukat pieneen välipalaprojektiin. Omaan versiooni loin oman mieleni mukaan silmukkamäärät, eikä minulla ole minkäänlaista tietoa siitä millaisella ohjeella Minni on omansa tehnyt. 

Oma versioni on neulottu Novitan Hohde-langasta, joten tuli samalla testattua nyt sitäkin. Lanka vaikutti alkumetreillä todella karhealta ja tuntui että kurkku kuivui samaa tahtia kun silmät alkoivat vuotaa. Pölinä kuitenkin tuntui loppuvan mitä pidemmälle neuleessa pääsin ja lopputulos on oikeastaan ihan miellyttävä. Langassa on itse asiassa aika yllättäen rouheisen villan tuntu. Tulin ostaneeksi samaa lankaa myös valkoisena, punaisena ja turkoosina. Valkoinen tuntuu olevan karheudeltaan harmaan luokkaa, mutta turkoosi ja punainen tuntuivat jo kerästä tunnusteltuna melko pehmeiltä.

Oman pantaani loin 26 silmukkaa, mutta määrä toki riippuu halutusta korkeudesta. Itse halusin sellaisen reilun paksuisen pannan joka pysyy tukevasti korvien päällä. Puikot olivat 3,0mm pyöröt ja lankana Novitan Hohde, joka vastaa paksuudeltaan jotakuinkin 7 veljestä-lankaa.

Neuloin ainaoikeaa kunnes panta ylsi takaa suunnilleen ohimolle. Tässä kohtaa jatkoin ainaoikeaa kolmellastoista silmukalla ja toinen 13 jäi odottamaan. Neuloin 30 kerroksen korkuisen pätkän ja siirryin neulomaan saman korkuisen pätkän odottamaan jätetyillä silmukoilla. 

Seuraavaksi siirsin kerroksen lopusta otettut 13 silmukkaa apulangalle ja siirsin tämän pätkän kerroksen alussa olleiden silmukoiden eteen. Eli kerroksen ensimmäinen ja viimeinen silmukka päätyivät työn keskelle, rinnakkain.

Tämän jälkeen jatkoin ainaoikeaa kunnes pituus oli riittävä koko pään ympärykselle. Ompelin kappaleen päät yhteen ja päättelin langanpäät. 

Valmis!

Sitten vaan käyttämään:

Tykkään! Todellakin tykkään!!

Jos unelmissa siintää se ihanan ylellinen panta ja haluat nimenomaan minua inspiroineen version, niin kannattaa ottaa yhteyttä alkuperäisen version tekijään. Itse tyydyn tällä kertaa tähän versioon 🙂

Onko muut päässeet kokeilemaan tuota kyseistä lankaa? Sehän on nimittäin kampanjatuote joka on myyty loppuun jo useasta paikasta eikä enempää ainakaan Korian lankamyymälän mukaan ole tulossa. 

Ensi kertaan,

Toodles!

Ps. Jos juttu miellytti niin painathan tuota pientä tähteä tekstin alla <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *