Uncategorized

Jämälangoista joulukoristeiksi: Herttainen piparikukka

Käsityöihmisille kertyy salakavalasti jämälankoja, jotka saattavat hilloutua lankakorin pohjalla vuosia. Pienistä lankanöttösistä voi virkata esimerkiksi herttaisia joulukoristeita.

Miulle jää ihan aina neuleprojekteista jämälankaa. Sinä päivänä kun käy niin onnekkaasti että jämälankaa ei jää kahta metriä enempää, ilmoitan kaikilla että lotota ei enää kannata, koska tästä eteenpäin voitot pasahtavat aika suurella varmuudella minulle.

Toissaviikon piirakkasukista jäi melkoinen turaus valkoista lankaa jäljelle ja sinne se päätyi lankakoriin muiden epämääräisten nöttöjen seuraksi. Odottamaan jotain projektia jota ei luultavasti koskaan  tulisi. Samoihin aikoihin kotiutin kassillisen sekalaisia käsityötarvikkeita ja niiden joukossa oli mm. iso kasa muovisia renkaita.

Siitä se ajatus sitten lähti:

Yksinäinen jämälanka, muovirenkaita, kulkusia. Näistä syntyy kohta joulukoristeita.

Lankana miulla oli Novitan 7 veljestä, joten lähimmäksi osuva virkkuukoukku oli 3,5mm. Aloitin virkkaamalla kiinteitä silmukoita muovirenkaan ympäri ja suljin renkaan piilosilmukalla. 

Piparireunan tein simpukkavirkkauksella siten että skippasin aina kaksi silmukkaa ennen simpukan reunaa ja keskustaa. Yläreunaan jätin viiden silmukan aukon, koska jotenkin se vaan näytti paremmalta.

Lopuksi ompelin koristeeksi punaisia kulkusia. Molemmissa koristeissa on yksi kulkunen renkaan sisällä. Toiseen ompelin kulkuset kiinni simpukan reunaan ja toiseen jätin pidemmät langat, joissa kulkuset sitten roikkuvat. Oma suosikki on tuo missä kulkuset ovat kiinni simpukan reunassa, mutta molemmat ovat ihan sieviä. 

Ajattelin tehdä näitä meille lisää ja ripustella ne roikkumaan keittiön ikkunaan. Kuusessakin nämä olisivat varmasti vallan mainioita. Tai voisihan ne kiinnittää oveenkin, niin aina oven sulkeutuessa kuuluisi kulkusten kilinää.

Kyl se nyt alkaa tuntua ihan kunnolla. Nimittäin joulun tulo <3

Mites teillä? Antaako joulumieli odottaa vai ollaanko jo ihan joulufiiliksellä?

 

Ensi kertaan,

Tiptap..eiku Toodles!

ps. painatahan tuota tekstin alla olevaa pientä tähteä jos juttu miellytti. Ja muistathan, että parhaiten näistä jutuista pysyt kärryllä kun käyt tykkäämässä Äetistä Facebookissa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *