Diy

Kalkkista menoa: kalkkimaalilla viimeistelty simpukkaketju

Aurinko, lämpö, hiekkaranta ja siniset aallot. Siinäpä tulikin jo muutama ihan pätevä syy olla onnellinen siitä että meillä on täällä taas kesä hetken aikaa. Hiekkarantaa ei viitsisi aina jättää taakseen ku on kotiinlähdön aika. Pienillä sisustusjipoilla ranta saapuu nautittavaksi myös oman kodin seinien sisälle.

*Alkuperäinen teksti julkaistu ES-Lauantaissa 9.6.*

Merellinen tyyli on varmasti monelle tuttu kesämökeiltä ja sisustuslehtien rantahuviloilta. Sisustuksessa suositaan raikkaita värejä, raitaa ja merellisiä elementtejä, kuten hiekkaa ja simpukoita. Tänä kesänä rantamökin tai hypnoottisen sinisen meren tunnelmasta kannattaa ottaa kaikki irti ja tuoda muutama merellinen elementti myös omaan kotiin. Tyyli muuntuu sisustajan mukaan. Yksi valitsee kirkaat sinisen ja punaisen sävyt ja yhdistää ne valkoiseen, toinen taas suosii pastelleja tai merestä muistuttavaa turkoosia.

Lippunauhat ovat olleet suosiossa jo kauan ja sisustuselementteinä ne täyttävät veikeästi tyhjän seinän. Merihenkiseen sisustukseen lippunauha sopii esimeriksi narusta ja simpukoista tehtynä. Simpukkanauhan sävytät helposti kodin muuhun värimaailmaan kalkkimaalilla. Kalkkimaalin vahaamaton mattapinta luo mielikuvan rantahiekasta ja simpukoiden kokoa ja muotoa vaihtelemalla saat luotua monenlaisia nauhoja. Matan ystävänä käännyn noin niinkuin muutenkin kalkkimaalien puoleen maaleja valitessani.

Simpukkanauha on oikeasti ihan naurettavan helppo valmistaa eikä siihen kummoisia tarvikkeitakaan tarvita.

Simpukkanauhaan tarvitset:

Simpukoita

Narua (esimerkiksi sisal on hyvä materiaali)

Kalkkimaalia

Sivellin

Liimaa

Maalaa simpukat kalkkimaalilla haluamasi värisiksi. Itse käytin vaaleanpunaista, vaaleansinistä ja valkoista. Muutamaan myös sekoittelin sävyjä keskenään. Kalkkimaali ei vaadi pohjatöitä, joten maalaaminen on tosi vaivatonta. Anna maalin kuivua rauhassa. Kalkkimaalia voit halutessasi ohentaa vedellä ja maalaamalla vain yhden kerroksen saat läpikuultavamman lopputuloksen. Itse maalasin nimenomaan vain yhden kerroksen koska tykkään kun simpukan oma väri hiukan kuultaa läpi

Kiinnitä simpukat liimalla naruun. Pikaliimalla kiinnittäminen sujuu hiukan liiankin helposti. Allekirjoittanut liimasi sormensa yhteen ainakin kahteen kertaan.

Kiinnitä nauha koristeeksi seinälle tai ikkunaan. Voit myös asetella nauhan koristeeksi vaikkapa pöydälle. Itse tulin samoissa kalkkimaali-innoissani sutineeksi myös suuren kukkaruukun valkoiseksi, joten kiinnitin toisen simpukkanauhoista ruukun ympärille. Sittemmin visio parvekkeen kukkien sävystä muuttui pastellisesta mustaan (kyllä, mustia kukkia), joten luulen että tarvitsen tummanharmaan simpukkanauhan loppukesäksi.

Mikäli haluat päästää sisäisen merenneitosi valloilleen, voit lisätä simpukoihin hieman kullanhohtoista glitteriä tai maalata muutaman simpukan metallivärisellä spraymaalilla. Miksi tyytyisit yhteen nauhaan? Entä jos tekisit useamman ja ripustaisit ne ikkunaan yhdessä vedenväristen lasiprismojen kanssa? Jälkimmäistä mietin meidän keittiöön, mutta visio odottaa vielä toteuttamistaan.

Muutaman ekstrajutun tulin myös ideoineeksi tämän aiheen tiimoilta. Simpukoita ja merellistä teemaa voi hakea kotiin vaikka näin:

1: Laita muutaman sentin verran hiekkaa lasipurkin tai hurrikaanilyhdyn pohjalle. Aseta hiekkaan rustiikkinen pöytäkynttilä. Merelliseen teemaa sopii hyvin esimerkiksi valkoinen, vaaleansininen, hiekan- tai kullansävyinen kynttilä. Ripottele vielä hiekkaan simpukoita koristeeksi. Voit halutessasi lisätä sekaan muutaman helmen.

2: Maalaa simpukoita haluamasi väriseksi esimerkiksi kalkkimaalilla tai metallikiiltoisen pinnan antavalla spraymaalilla. Tee mieleisiäsi asetelmia käyttäen maalaamiasi simpukoita, askartelunarusta tehtyä ”kalaverkkoa”, lasihelmiä ja patinoitunutta puuta. Yhdistele rohkeasti mieleisiäsi materiaaleja ja värejä.

3: Maalaa haluamasi kokoinen alusta (vanerilevy tai valokuvakehys) mieleiselläsi värillä ja liimaa siihen simpukoita. Taulun voit halutessasi viimeistellä vaikkapa glitterillä tai maalaamalla koko kuvan spraymaalilla tietyn väriseksi.

4: Limaa simpukoita kukkaruukkujen ja säilytysrasioiden pintaan. Voit myös kokeilla naamioida vaikka lasipurkin tai säilykepurnukan kukkaruukuksi päällystämällä sen simpukoilla. Suuren kukkaruukun voit koristella sitomalla simpukkanauhan sen ympärille.

And the list goes on…

Lisää inspiraatiota löytyy helposti mm. Pinterestistä 🙂

Seikkailut mukavuusalueen ulkopuolella jatkuvat edelleen..

Oh well, ensi kertaan.

Toodles!

ps. jos juttu oli mieleinen, niin painathan tuota tekstin alla olevaa pientä tähteä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *