Uncategorized

Kun kukkapallo vei mukavuusalueen ulkopuolelle

Kesän korvilla mieleen alkoi hiipiä ajatus kukkapalloista roikkumassa keittiön ikkunassa. Alunperin oli tarkoitus tehdä pari pientä palloa vaikka muovikukista. Mutta niinhän se mopo taas vaan karkasi käsistä..

*Alkuperäinen teksti julkaistu ES Lauantai -lehdessä 2.6.2018

Ensin tosiaan mietin että sisustaisin meidän keittiötä muutamalla kukkapallolla. Mutta sitten se ajatus alkoi taas karkailla ja mopo keulia. Iski ajatus villin kirjavista koristeista joissa voisi yhdistellä vaikka ja mitä helmistä hevosen jouhiin. Neuloja totesi tässä vaiheessa että ollaan nyt vähän siellä oman karsinan ulkopuolella. Mutta katsotaan kuin tässä nyt käy.

Let’s face it: Kesään mahtuu monenlaista juhlaa. Alkukesästä on valmistujaisia, pitkin kesää pidetään rippijuhlia ja muutama tuttu saattaa mennä kesän aikana naimisiinkin. Saatat tulla menneeksi itsekin naimisiin. Plus sitten ne kaikki muut juhlat ja illanistujaiset. You name it. Onhan noita.

Jostain haluaisi aina keksiä jotain kivaa ja uutta koristeeksi ja mielellään kohtuu pienellä vaivallakin. Lisäksi olisi kivaa ainakin näin käsityöihmisen mielestä jos koristuksia pääsisi tekemään itse. 

Perinteiset kukka-asetelmat saattavat tuntua tänä päivänä ehkä _hiukan_ vanhanaikaisilta. Tavallisesta, pöydällä nököttävästä kukka-asetelmasta saa helposti johdettua kukkapallon jonka voi ripustaa roikkumaan tai asetella pöydälle siihen missä se kukka-asetelma ennen tapasi pönöttää. Pallo toimii mainiosti yksinään katseenvangitsijana, mutta eri kokoisista palloista saat helposti näyttäviä asetelmia juhlapöytään. 

No, tämän ajatuksen riivaamana sitten menin markettiin ja poistuin sieltä takakontti täynnä jos jonkinlaista kukkasta. Oasis-pallojen etsiminen oli muuten vihoviimeistä puuhaa. Lopulta löysin muutaman pallon luottoputiikistani, eli Minimanista.

Kukkapalloon tarvitset:

Oasispallo (tai styrokspallo, mikäli käytät muovikukkia)

Tiheää verkkoa (vaikka sipulipussista)

Kukkia (aitoja tai tekokukkia)

narua tai satiininauhaa

Liimaa (tekokukkaversio)

 

Kastele Oasispallo ohjeen mukaan ja sujauta se verkosta tehtyyn pussiin. Pussi pitää kostean pallon hyvin kasassa. Styrokspallo on valmis sellaisenaan.

Kiepauta ripustusnauha pariin kertaan pallon ympäri ja jätä hiukan ekstraa ripustusta varten.

Leikkaa kukista varret, jätä muutaan sentin mittainen pätkä vartta jäljelle. Tekokukkien katkaisemiseen tarvitset luultavasti pihdit.

Kiinnitä kukat palloon. Tekokukkien kanssa kannattaa käyttää liimaa, koska styrox ei pureudu kunnolla kukan varren ympärille. Pyri sommittelemaan kukat niin että pallosta tulee mahdollisimman tasainen.

Ripusta pallo ikkunaan, ota kuppi kahvia ja ihastele lopputulosta. Halutessasi voit suihkauttaa palloon hiukan glitteriä (tai vähän enemmänkin). Juhlan jälkeen pallo palvelee kauniina sisustuselementtinä. Pallon ilmettä muutat helposti kukkavalinnoilla: Hempeistä ruusuista tehtynä lopputulos on herkkä, kun taas auringonkukista valmistettu koriste suorastaan pirskahtelee energiaa ympärilleen! 

Pallot kestivät kauniina yllättävän kauan ja arvelen, että tulen syksyllä tekemään jotain tämän suuntaista muksujen syntymäpäville. Hmm..onkohan Frozen teemana tänäkin vuonna. Oktonautit kuuluu olevan enemmän in.

Nämä tekemäni pallerot olivat aika “tavallisia”, mutta alkoihan se mielikuvitus tietysti laukkaamaan. Palloja voi muokkailla esimerkiksi näin:

  1.  Yhdistele vihreitä oksia, erikokoisia kukkia ja yllättäviä värejä. Mitä jos letittäisit heinää kukkien sekaan? Entä jos pallosta roikkuisikin esimerkiksi murattia? Pyydä kukkakauppiaalta vaikkapa eukalyptusta (itse innostuin oikein kunnolla tästä, koska eukalyptus nyt vaan on niiiin kaunis) tai erilaisia marjaoksia. Katso kukkia uusin silmin: terttuneilikasta saat paljon pieniä kukkia ja valloittavat liljat tuovat palloon heti tropiikin tuntua. 
  2. Sekoita pakkaa simpukoilla: Miltä kuulostaisi raikkaan merellinen kukkapallo? Yhdistä keskenään hillittyjä, aavistuksen hiekkaisia pastellisävyjä, sinertävää, turkoosia ja erilaisia simpukoita. Esimerkiksi krysanteemeista löytyy upeita sinisen ja vihreä sävyjä. Simpukoita voi myös halutessaan sävyttää vaikkapa kalkki- tai spraymaalilla. Entäs jos palloon kiinnittäisi vielä muutaman helmen. Tähän mietin myös sellaista turkoosihtavaa seaglassia, mutta eipä taida ihan tuosta saimaan rannasta löytyä.
  3. Lisää ylellisyyttä helmin ja kristallein: Esimerkiksi punaisten ruusujen ja valkeiden helmien yhdistelmä on klassinen ja kiistattoman ylellinen. Tiiviin ruusupallon voi viimeistellä ohuella helminauhalla ja ripauksella kimalletta. Kristallit taas pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun ne saavat roikkua vapaasti ja kimaltaa kesän auringossa. Itselleni nuo kristallit ovat heikko kohta. Ripottelisin niitä varmaan kotini täyteen ellei joku olisi toppuuttelemassa..
  4. Leiki yhdistelmillä: Tee eri kokoisia palloja ja ryhmittele ne haluamallasi tavalla. Yhdistele kukkapalloja helmillä, simpukoilla tai lasinugeteilla päällystettyihin palloihin. Jopa vanha peilipallo raikastuu moderniksi koristeeksi kukkivan ruusupallon rinnalla!

Eipä siinä muuta kuin palloja värkkäämään! 

Btw. Siellä mukavuusalueen ulkopuolella oli ihan kivaa. En oo nimittäin palannut vieläkään.

Ensi kertaan,

Toodles!

ps. Jos juttu miellytti, niin paina tuota tekstin alla olevaa pientä tähteä <3 Jos taas kaipaat sitä alkuperäistä tekstiä luettavaksesi niin kalasta jostain alkukuun Etelä-Saimaa. Äläkä missaa niitä Lauantain lehtiä jatkossa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *