Ruoka&Juoma

Pikaherkku puurokaapin hylkiöstä: taateli-kaurakeksit

 

Kuivakaappi on meidän kotona melkoinen bermudan kolmio. Sinne tuntuu hukkuvan ajoittain yhtä ja toista ja sitten joskus ne sieltä putkahtelevat uudelleen esille. Viime viikonloppuna puurohyllyltä putkahti hylätty paketti taateli&ruis-kaurapuurohiutaleita. 

Kuukausi tai pari takaperin tulin puurohimoissani ostaneeksi paketin Fazerin taateli&ruis-kaurapuuroa. Teorian tasolla yhdistelmä oli aika herkullisen kuulloinen: sametisen pehmeää puuroa ja mehukkaita taateleita. Fazerin puurot ja myslit olivat aina olleet mukavia tuttavuuksia, joten arvelin ettei tämäkään puuro jättäisi kylmäksi.

No, tämä nyt hiukan jätti. Olen ehkä hiukan hätähousu, enkä jaksanut antaa puuron muhia tarpeeksi kauan, mutta lopputulos oli aika kaukana samettisesta tai edes pehmeästä. Tai ehkä olen tottunut Sadonkorjuupuuron myötä liian hyvälle. Se puuro on nimittäin ehkä yksi parhaista jutuista sitten uunilämpimän ruisleivän.

Tuo onneton taatelikammotus sitten hautautui kuivakaappiin ajaksi x, kunnes viime viikolla inventaariota tehdessäni satuin sen esille kaivamaan. Jotenkin lähes välittömästi tuli mieleen miehen himo taatelikakkuun ja mietin, että mahtaisivatko taateli-kaurakeksit upota yhtä hyvin.

Keksien peruspohja on hyvin simppeli, perus kaurakeksi, mutta taatelisilla puurohiutaleilla siihen saadaan hiukan uutta hyminää.

(Ohje noudattelee Myllyn parhaan keksireseptiä)

Taateli&ruis-kaurakeksit
 

125g sulatettua voita tai margariinia

1½dl sokeria

4½dl Fazer alku Taateli&ruis-kaurahiutaleita

1dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

¾dl maitoa

Sekoita ainekset keskenään ja nostele nokareiksi uunipellille. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes keittiöön alkaa leijaille tuttu kaurakeksin tuoksu. Nosta jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla, koska a) kuumat keksit ovat lähinnä puuromössöä ja b) lämmin keksi maistuu ihan liikaa ruisleivälle koska ruis puskee tosi kovaa muiden makujen päälle.

 

Miltäkö ne keksit nyt sitten maistuvat? No, ihan hyvältä. Paremmalta ainakin kuin se epäonninen puuro jota yritin eräänä aamuna nieleskellä. 

Taatelit ehtivät kivasti pehmentyä paiston aikana (sitä ne siis eivät tee kun puuro keitetään ohjeen mukaan) ja no..riittävän suuri määrä sokeria ja voita kai korjaa mitä vaan 😉

Miehen mielipidettä ei näistä saatu. Veikkaan että maistuvat hiukan liian terveelliselle. Syököön pakastimesta sitä taatelikakkua.

 

Ensi kertaan,

Toodles!

ps. jos vesi herahti kielelle niin painathan tuota tekstin alla olevaa pientä tähteä <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *